1. Anasayfa
  2. Sosyal Medya

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Merhaba değerli Tech Dergi takipçileri bugün sizler için Twitter benzeri Sosyal Medya platformlarını inceledik, Son yıllarda yeni Sosyal mecralar arayan kişilerin sayısı bir hayli artmış durumda bizde Twitter seven takipçilerimiz için benzer güzel alternatif Platformları ele aldık.

Twitter şüphesiz olarak son yılların en güncel ve önemli sosyal medya platformları arasında ve gün geçtikçe çok daha güzel bir mecraya dönüşüyor özellikle güvenlik konusunda attığı adımlarla da adından söz ettiren şirket birçok kişinin ilgi ile takip ettiği bir mecra ve Dünya’da en çok kullanıcı sayısına sahip üçüncü Platform olarak da zirvede ki yerini koruyor.

Şimdi gelin beraber seçtiğimiz alternatif platformlara bir göz atalım.

Raftr

Twitter benzeri Sosyal mecralar konu olduğun da şüphesiz ilk sıraya gelecek bir mecra olan Raftr Çoğu yeni girişim gibi, Raftr da eve çok yakın olan bir sorundan doğdu. Kurucu Sue Decker, kendi çocukları üniversiteye başladığında, üniversite deneyiminin öğrenciler için ne kadar kopuk olabileceğini fark etmeye başladı.

Öğrenciler soru sorabilecek, kaynaklara erişebilecek, veya akranlarıyla ağ kurabilecekleri erişilebilir, merkezi iletişim kanallarının ciddi şekilde eksikliği nedeniyle Sue, öğrencilerin önemli olayları genellikle yalnızca gerçekleştikten sonra duyduklarını keşfetti. Biraz araştırma yaptıktan sonra, giderek artan sayıda üniversite yöneticisinin öğrenci kitlelerine ulaşmak ve onlarla etkileşim kurmak ve daha derin bir kampüs aidiyeti duygusu geliştirmek için alternatif kanallar aradığını öğrendik. Ve bununla birlikte Raftr doğdu.

Kolej kampüslerinden sendikalara ve ötesine! Raftr, kendi özel dijital topluluklarınızı oluşturmak, izlemek ve büyütmek için en iyi topluluk yönetimi yazılımıdır.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Raftr, kuruluşların üyeleri hakkında eyleme geçirilebilir içgörüler elde edebilecekleri özelleştirilmiş, özel, çevrimiçi topluluklar oluşturmalarına olanak tanıyan tek platformdur. Kuruluşlar daha sonra çalışanlarını daha etkili bir şekilde meşgul etmek için bu bilgileri kullanır, bu da daha iyi elde tutma, daha düşük maliyetler ve canlı bağlantılı bir topluluk sağlar. Raftr bir nevi hem WhatsApp hem Messenger hemde Slack benzeri bir mantığı harman yapmıştır.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

WT.Social

Wiki Tribune Social veya kısaca WT olarak da bilinen WT.Social, kullanıcıların subwikilere katkıda bulunduğu bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir. Ekim 2019’da Wikipedia’nın kurucu ortağı Jimmy Wales tarafından Facebook ve Twitter’a alternatif olarak kuruldu. Hizmet reklam içermez ve bağışlarla çalışır. Başlatıldığında 3 Aralık 2019’a kadar 400.000 kayıtlı kullanıcı kazandı. Bundan sonra üye büyümesi daha yavaş olsa da sitenin 5 Kasım 2022’de 508.980 kullanıcısı vardı. Yavaş da olsa kullanıcı sayısı giderek artan bir Sosyal Medya Platformu.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Jimmy Wales, tıklama tuzakları ve saçma haber bağlantılarından sıkılır, saçma olarak adlandırdığı Facebook ve Twitter’dan bıktıktan sonra WT.Social’ı başlangıçta WT Social olarak kurdu, bağlantılarla ve açık kaynaklarla kanıta dayalı haberler sağlayarak sahte haberlerle Kullanıcıları yanıltıcı bağlantıları düzenlenebilir ve işaretleme gibi özelliklere sahip olan bir siteye çevirdi. WT.Social, kullanıcıların haber sitelerinin bağlantılarını diğer kullanıcılarla alt Wiki’lerde paylaşmalarına izin verir.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Mastodon

Belki de içlerinde ki Twitter benzeri fakat en benzersiz yapıda olan Sosyal mecra Mastodon, kendi kendine barındırılan sosyal ağ hizmetlerini çalıştırmak için ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Her biri kendi davranış kuralları, hizmet şartları, gizlilik seçenekleri ve moderasyon politikaları olan, örnek olarak bilinen çok sayıda bağımsız çalışan düğüm tarafından sunulan Twitter hizmetine benzer mikroblog özelliklerine sahiptir.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Her kullanıcı, birleşik bir sosyal ağ olarak birlikte çalışabilen ve farklı örneklerdeki kullanıcıların birbirleriyle etkileşime girmesine izin veren belirli bir Mastodon sunucusu üyesidir. Bunun amacı, kullanıcılara politikalarını tercih ettikleri bir düğümü seçme esnekliği vermek, ancak daha geniş bir sosyal ağa erişimlerini sürdürmektir. Mastodon ayrıca, kullanıcıların PeerTube ve Friendica gibi diğer uyumlu platformlardaki kullanıcılarla etkileşim kurmasına izin veren paylaşılan protokoller kullanan Fediverse sunucu platformları topluluğunun bir parçasıdır. Mastodon, kitlesel fonlamayla desteklenir ve reklam içermez.

Mastodon maskotu, bazen bir tablet veya akıllı telefon kullanılarak tasvir edilen, bir mastodon veya mamuta benzeyen gövdesi olan bir hayvandır. Yazılım kullanılarak gönderilen mesajlar halk arasında Toots olarak bilinir. Mastodon, Eugen Rochko tarafından oluşturulmuştur. ve Ekim 2016’da Hacker News’te duyuruldu.

Twitter Benzeri Sosyal Medya Platformları İncelemesi

Burada ki Sosyal Platformlar birçok kullanıcı için beğeni ve ilgi alanlarına göre tercih edilebilir. Benim için en ilginç ve güzel olan WT. Social oldu sizde bizimle yorumlar kısmından düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

Bir başka konuda görüşmek üzere Tech Dergi’de takipte kalın.

Yeniliklerden ve güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Tech Dergi Twitter adresimizi takip etmeyi unutmayın.

GÜNCEL KONULAR:

Linux Mint İncelemesi Kullanımı Kolay Güçlü ve Güvenli

Merhaba ben Murat, 27 yaşındayım evli ve bir çocuk babasıyım. Okumayı, yazmayı ve araştırmayı seven birisiyim, Tech Dergi'de tecrübem dahilinde sizlere yenilikler ve güncel gelişmeleri aktarıyor olacağım. İletişim E-Posta Adresi: murattimur@techdergi.net

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir