1. Anasayfa
  2. İnternet

Wikipedia Açılıyor mu? Ne Zaman Açılıyor?

Wikipedia Açılıyor mu? Ne Zaman Açılıyor?

Neden ve ne zaman kapatıldı?

Wikipedia’nın kapatılmasına gerekçe olarak, Türkiye’ yi terör örgütleriyle işbirliği içinde göstermeye çalışan içeriklerin kaldırılmaması gösterildi. Bu gerekçeyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) 29 Nisan 2017′ de Wikipedia’ya erişimin engellenmesine karar verdi. Erişim engeline sebep olan Türkiye’ yi Suriye iç savaşına destek vermekle suçlayan iki İngilizce içeriğin kaldırılması durumunda Wikipedia’ ya erişim engelinin kaldırılacağı belirtilmişti. Bugüne kadar bu içeriklerin kaldırılmamasından dolayı da erişim engeli kaldırılmamıştı.

wikipedia logosu
Logo

Yeniden erişime açılacak mı?

Wikipedia tarafından, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ ne başvurulmuştu. Başvuruda, Wikipedia’ya erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtilmişti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yapılan bu başvuruyu bugün ele aldı ve Yüksek Mahkeme, Wikipedia’nın erişime engellenmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini 6’ya karşı 10 oy ile karar verdi.

Wikipedia Ne zaman açılacak?

29 Nisan 2017 tarihinden itibaren kapalı olan internet ansiklopedisi Wikipedia önümüzdeki günlerde yeniden erişime açılacak.

İnternet ansiklopedisinin kurucusu olan Jimmy Wales, “Yeniden hoşgeldin, Türkiye” şeklinde tweet atarak bu kararın sonucunu duyurdu.

Twitter‘ da bizi takip ediyor musunuz?

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir