1. Anasayfa
  2. İnceleme

Dynabook Satellite Pro C50D-B incelemesi

Dynabook Satellite Pro C50D-B incelemesi

Selam TechDergi okurları! Bugün sizlerle, Mayıs ayı incelemesi konuğumuz olan Dynabook Satellite Pro C50D-B modelini inceleyeceğiz.

Uzun zamandır inceleme yapmadığım için biraz da kendimi paslanmış hissederek; cihazı birkaç ana başlıkta inceleyip, artısıyla ve eksisiyle eleştireceğim.

Cihazı yaklaşık olarak on, on iki günlük süre zarfında fırsat bulup inceledim. İncelediğim bu süreçte birçok yere taşıdım ve işlerimi kolay bir şekilde halledebildim. Cihazı taşırken hiç yorulduğumu ya da zorlandığımı da hatırlamıyorum, çünkü oldukça hafif idi. Ürünün şık ve sade tasarımına da birazdan değineceğim.

Dynabook Satellite Pro C50D-B çalışırken

Dynabook Satellite Pro C50D-B iş dünyasına çözüm olmak için geliyor

Öncelikle Dynabook Satellite Pro C50D-B ürünü kullanıcılara; özellikle iş dünyasında, oldukça hızlı ve verimli bir gün geçirmeleri için ihtiyaç duyduğu tüm gerekleri sağlamak için özenle tasarlanmış. Ayrıca Satellite Pro C50D-B; üstün performans, bağlantı ve gelişmiş güvenlik özelliklerini şık ve ince bir tasarımla sunan bir fiyat/performans ürünü olarak öne çıkıyor.

Kutuda neler var?

Cihazın kutusundan;

  • şarj adaptörü,
  • kullanma kılavuzu,
  • garanti belgesi,
  • Dynabook Satellite C50D-B

çıkıyor.

Cihazın dış görünüşü ve tasarım özellikleri

Ürün yaklaşık olarak 1,9 kg ağırlığa sahip. Ayrıca 19,7 mm kompakt form faktörüyle kolayca taşınabilen ve sınıfının en ince modellerinden biri olan Satellite Pro C50D-B; ofiste, evde veya hareket halinde her türlü modern çalışma tarzına uygun bir ürün olmuş. Ek olarak şık ve mat koyu mavi dış yüzeyiyle profesyonel ve çağdaş bir görünüme sahip. Cihazın arka kapağına ise “dynabook” logosu konumlandırılmış. Cihazın dış hatları ise oldukça karakteristik. Ürüne bir de, ek kullanıcı deneyimi ve gelişmiş üretkenlik için ekstra büyük bir “ClickPad” ile koyulmuş. (Benim genel olarak touchpadlerle ilgili kötü anılarım var sonra değineceğim 🙂

Cihaz yüzeyinin sağ ve sol kısımlarında ise, şarj, bağlantı ve görüntü işlevleri sağlayan bir adet USB Type-C bağlantı noktası, tam boyutlu bir adet HDMI bağlantı noktası, 2 adet USB Type-A 3.1 bağlantı noktası ve MicroSD kart okuyucu yuvası bulunuyor. Bu sayede aksesuarlar ve cihazlar kolayca bağlanabiliyor. 

Dynabook Satellite Pro C50D-B incelemesi

15.6 inçlik yüksek çözünürlüklü ekran

Cihazın dikkat çeken bir diğer özelliği ise ince çerçeveli ekranı. 1920×1080 çözünürlüğe sahip 15.6″ boyutundaki ekran ayrıca 60Hz yenileme hızı sunuyor. İş dünyası için oldukça yeterli olan bu ekranı, ben de iş aralarında Youtube, Netflix gibi platformlarda bir şeyler izlemek için kullandım. Geç saatlerde çalıştığımda ise “Gece Işığı” modu da ekranı gayet kullanışlı hale getirmiş.

Uzun süre pilli kullanım deneyimi

Ürün ayrıca güçlü bir bataryaya sahip. İncelediğim günden bu yana üç veya dört kez şarj etmişimdir. Ortalama 1.5 saatte %100 şarj kapasitesine ulaşıyor ve rutin kullanımda bataryası 8-9 saat civarı dayanıyor. Pil tasarrufu modunda kullanmak isterseniz bu süre çift hanelere ulaşıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Monster Pusat V8 Gaming Mouse İncelemesi

İş dünyasında Dynabook ile verimli çalışmanın sırrı: Teknik Özellikler

Günlük iş kullanımına yönelik en son teknolojilerle donatılan Satellite Pro C50D-B;

  • AMD’nin yüksek performanslı Ryzen™ 7 5800U işlemcisi,
  • 16 GB DDR4 bellek,
  • 512 GB kapasiteli SSD depolama alanı

ile sunuluyor. Ürün, grafik işlem birimi olarak da AMD Radeon teknolojisini kullanıyor. Yani cihazda Ryzen 5800U işlemcisine gömülü onboard bir ekran kartı mevcut. Ayrıca cihaz DDR4 bellekler için çift yuvaya sahip ve 32 GB’a kadar bellek kapasitesi artırılabiliyor.

İşlemci ise 16 çekirdeğe sahip ve 1.9 GHz hız değerlerine ulaşıyor. Bu değerler ise günlük iş dünyasındaki kullanımda gayet yeterli kalıyor.

Biraz sıkıcı detaylar: entegrasyon kartları ve birkaç özellik daha

Dynabook Satellite C50D-B, WiFi 802.11 AC ve Bluetooth 5.0 yüksek hızlı bağlantı ve indirme hızı sağlarken, Gigabit LAN bağlantı noktası ofisteki ağ kaynaklarına hızlı erişim sağlıyor. Cihaz, farklı konumlarda bulunan müşteriler ve iş arkadaşlarıyla iletişimde kalmak isteyen kullanıcılarına en uygun seçenekleri bir arada barındırıyor. HD web kamerası, stereo hoparlörler ve yerleşik Cortana özellikli mikrofon, mükemmel kalitede görüntülü aramalar için zengin ses ve net görsellik sunuyor.

Dynabook Satellite Pro C50D-B incelemesi

Güvenle kullanabilirsiniz

Cihazı kullanırken içiniz rahat olsun. Çünkü Satellite Pro C50D ile standart olarak sunulan birkaç güvenlik özelliği mevcut. Öncelikle cihazı aldığınızda, Express VPN uygulaması ve McAfee virüs koruma programının 30 günlük deneme süresi kurulu olarak geliyor. Ayrıca ürün yazılımı tabanlı Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0 ve kullanıcı ve yönetici parolası erişimi gibi kurumsal kullanıma hazır güvenlik özellikleri, değerli verilerin yanlış kişilerin elinden uzak tutulmasına yardımcı olurken, yerleşik Kensington Kilit Yuvası dizüstü bilgisayarın kaldığınız yerde kalmasını sağlar.

Editörün Gözünden

Artıları

İş dünyasına yönelik bu cihazı ben de alanına uygun olarak bir süre boyunca işlerimi hallederken kullandım. Cihaz ile;

  • maillerimi kontrol ederken,
  • sunumlar hazırlarken,
  • Word üzerinde içerik düzenlerken,
  • siteye içerik oluştururken
  • Ve Zoom üzerinden görüşmeler yaparken,

verimli bir süreç geçirdim. Güçlü işlemcisi ve yüksek kapasiteli bellekleri sayesinde hiçbir programda kasma, donma yaşamadım ve sağlıklı bir şekilde işlerimi idare edebildim. Monitörün özellikleri sayesinde hem gözlerim çok yorulmadı hem de geniş boyutlu olması işimi kolaylaştırdı. Zoom görüşmeleri yaparken, cihazın üzerindeki mikrofon, kamera ve ses sistemi yeterliydi. Günlük yaşantımda dinlenirken veya çalışırken arkada Spotify’ı çokça kullanıyorum. Bu cihazın gömülü hoparlör sistemi de Spotify için yeterli olmuş bana göre. Cihazın hafif ve şık olması da, hem ürünü taşırken, hem de masamda çalışırken beni motive etti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Viewsonic ViewBoard NotePad İncelemesi
Eksileri

Bana göre cihazın çok fazla bir olumsuz tarafı yoktu fakat eleştirmezsek de incelemiş olmayız :).

Cihaz Windows 11 işletim sistemi ile elimize ulaştı. Fakat bu benim için biraz olumsuz bir durum. Windows 11 henüz stabil çalışan bir işletim sistemi değil ve birçok uygulamanın yazılım desteği halen tam uyumlu çalışmıyor. Bundan dolayı cihaza istediğim uygulamaların tamamını kuramadım. (Photoshop CS serisi, Premiere Pro serisi vb.) Ayrıca Windows 11, sistemi biraz ağırlaştıran ve kısmen çalışırken cihazın tıkanmasına neden olan bir sürüm henüz. Bu yüzden cihazın Windows 10 ile çok daha performanslı ve kusursuz çalışacağını düşünüyorum.

İkincil olarak ise touchpad. Ben touchpad kullanmaya seven ve ona alışmış biri değilim. Bir de cihazın touchpad kısmı bana biraz düşük hassasiyetli gibi geldi. Sanki bazı noktalarda ölü bölge varmış ve hareketlerimi algılamıyormuş hissiyatı verdi. Fakat bu tamamen benim touchpad kullanmayı bilmememden ve alışkın olmamamla da alakalı olabilir. Eğer ki siz touchpad kullanmaya alışkın iseniz Dynabook Satellite C50D-B modelinin geniş touchpad’i size fazlasıyla yeterli gelecektir.

2022 Şubat ayında satışa sunulan bu ürünün güncel raf fiyatı ise 850 Euro civarında. Ayrıca cihazı bize ulaştıran Kemal Tunçsel ve Dynabook Türkiye‘ye de teşekkürlerimizi bir kez daha buradan iletiyoruz.

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz!

8.8
Dynabook Satellite Pro C50D-B incelemesi

Mayıs ayı incelemesi konuğumuz olan Dynabook Satellite Pro C50D-B modelini inceleyeceğiz.

  • Tasarım 9
  • Donanım 9
  • Kullanılabilirlik 8.5

5 yaşında bilgisayarla tanışmış, teknoloji, oyun ve müziğe yoğun ilgi duyan; her şeyden bir parça kapmış kimse.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir