1. Anasayfa
  2. İnceleme

XPG Slingshot oyuncu faresi incelemesi (Tüy kadar hafif)

XPG Slingshot oyuncu faresi incelemesi (Tüy kadar hafif)

Bir oyuncu faresi incelemesi ile daha karşınızdayız. Bu seferki inceleme konuğumuz XPG Slingshot. Sloganı olan “Bir tüy kadar hafif” sözünün tam karşılığı. Sizleri dünyalar kadar tuşa ve özelliğe boğmadan, sade, bir tüy kadar hafif oyuncu faresi. İncelemesini yaparken kullanmaktan aşırı keyif aldım. Lafı daha fazla uzatmadan incelememize geçelim.

XPG Slingshot Kutusu ve kutu içeriği

XPG Slingshot kutusu kendi gibi oldukça sade. Ön yüzünün üst kısmında farenin özellikleri ve prime sürücüsünün logosu bulunuyor. Ön yüzün ortasında bir tüy kadar hafif olan XPG Slingshot faremizi görüyoruz. Onun biraz altında anime karakterini ve onun yanında XPG Slingshot logosunu görüyoruz.

Arka yüzünde üst kısımda XPG logosu onun yanında Slingshot gaming Mouse ibaresini görüyoruz hemen altında yine farenin özelliklerinden bahsedilmiş. Ön yüzde olduğu gibi arka yüzün ortasında da XPG Slingshot görselini onun altında ise üretim yeri, qr kodlar ve barkodları görüyoruz. Kutunun yanlarında ise yine farenin çeşitli özelliklerine değinilmiş.

XPG Slingshot kutu içeriği

Kutu içeriği

Kutu içerisinden bir adet kullanım kılavuzu ve garanti belgesi ve tabi ki bir tüy kadar hafif olan XPG Slingshot çıkıyor.

XPG Slingshot İlk karşılaşma

Evet kutunun içerisinden çıkartır çıkartmaz ilginç hissettiriyor. Kutudan çıkar çıkmaz üçgenlerle çevrilmiş ve farenin hafif olmasındaki en önemli unsur olan iskelet tasarımlı gövde. Son yıllarda giderek popüler olan bu tasarımı XPG çok güzel kullanmış. Hafifliği ise çok çok hoş hissettiriyor.

Hızlıca çevresini inceleyecek olursak az önce de söylediğim gibi fare iskelet tasarımıyla hazırlanmış sol baş parmağın yanında 2 adet tuş bulunuyor. Üst kısımda sağ sol tıkın ortasında irice bir tekerlek ve dpi ayarlarını yapabileceğiniz tuş bulunuyor. Altında ise her iki uca yerleştirilmiş yeterli büyüklükte ayaklar bulunuyor tabi ortada da Pixart PMW 3360 optik sensör bulunuyor.

XPG Slingshot ilk kullanım

thumbnail
Önerilen Yazı
XPG Primer oyuncu faresi incelemesi

XPG Slingshot Özellikleri

XPG Slingshot’ın en önemli özelliği sahip olduğu iskelet yapısı sayesinde hafif olması. Örgülü kablosu dahil farenin ağırlığı 73 Gram. Daha önce tasarıma sahip farklı bir fare kullandım fakat bu kadar hafif değildi bu iş nereye gidiyor ve nasıl bu kadar hafif olabiliyor anlamıyorum. Teknolojiyi anlatırken teknolojiye yetişemez olduk. ?

Ürünün dış kutusunda da belirtilen : Exoskeleton tasarımıyla birlikte 1.7 metre uzunluğunda oldukça hafif yapıya sahip kablosu da gayet yeterli seviyede. Kablosunun hissiyatı tam olarak hoodilerin kapüşonlarında bulunan iplere benziyor yumuşacık. ?

Yüksek doğruluk vadede Pixart PMW 3360 optik sensör önceden ayarlanmış 6 farklı DPI değerine sahip ve bu DPI değerlerini fare tekerleğinin arkasında bulunan DPI tuşu ile 400 ila 12000 DPI değer aralığında değiştirebiliyor, oyununuza göre uygun DPI değerini seçebiliyorsunuz.

Baş parmağınızın yanına yerleştirilmiş 2 adet tuş ile ister ileri geri yapabilirsiniz isterseniz, XPG PRIME yazılımı üzerinden dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sağ ve sol tuşlarda yine yazılım üzerinden programlanabiliyor. Sağ ve sol tuşların 20 milyon tıklamaya kadar dayandığını da belirmeden geçmeyelim.

XPG Slingshot Teknik Özellikleri

BağlantıUSB TİP A Kablolu
SensörPMW 3360
Çözünürlük400-12,000
IPS> 250
Maks. Hızlanma50 G
Rapor Hızı1000 Hz
Tuş Ömrü20 milyon tıklama
Aydınlatma EtkisiRGB (PRIME Desteği)
Gerilim5V
Akım10mA ~ 110mA
MalzemePC + ABS
Düğme sayısı6
Boyutlar125 x 69 x 43mm
4.92 x 2.72 x 1.69 inç
Ağırlık78 ± 5g
2.6 oz
Kablo uzunluğu1.7 m (5.58 ft)
SertifikasyonCE/FCCIC/BSMI/NOM
İşletim Sistemi UyumuWindows
PRIME DesteğiVar
Garanti Süresi2 yıl

Xpg Prime yazılımıyla neler yapabiliyoruz

 Prime yazılımını kurduktan sonra kayıt olup giriş yapıyorsunuz. Daha sonra ekranda bilgisayarımıza bağlı olan XPG Slingshot’ ı görüyoruz. Üzerine tıklayarak ayarları yapmak üzere menümüzü açıyoruz. İlk olarak ışık ayarlarını yapabileceğiniz menüyü göreceksiniz oraya tıkladığınızda çeşitli RGB efektlerini göreceksiniz, parlaklığını ve hızını ayarlayıp dilerseniz kapalı hale getirebileceksiniz. Onun ardından menü listesinde tuş menüsünü göreceksiniz ki bu menüden farenin üzerinde bulunan tüm tuşlara atama yapabileceksiniz aynı zamanda ayarladığınız makroları da dilediğiniz tuşa atayabileceksiniz.

Xpg Slingshot ile deneyimim

Performans menüsünden ise DPI ayarlarını yapabileceksiniz 6 farklı dpi ayarını dilediğiniz gibi ayarlayıp dpi ayar düğmesi ile aralarında geçiş yapabileceksiniz ki isterseniz bu 6 ayarı dilediğiniz kadar azaltabileceksiniz. Ayrıca bu menüden LOD olarak adlandırdığımız fareyi kaldırdığınızda sensörün çalışmasına yönelik olan ayarı da en altta Lift of distance olarak göreceksiniz FPS oyuncularının çok işine yarayan bu ayarı kendinize göre kişiselleştirerek kullanabileceksiniz. Yine bu menünün en sonunda bulacağınız Makro menüsü ile de makro ayarlarınızı ve makrolarınızı kolaylıkla hazırlayıp kullanabileceksiniz.

Xpg Slingshot ile deneyimim

Xpg Slingshot’ı kutusundan çıkarttığım andan itibaren evet doğdu güneşim modundaydım. Hafifliği, aşırıya kaçmayan istediğim zaman kapatabileceğim RGB aydınlatma, kablosunun uzunluğu, motorun yaptığı dalga, köpürtmesi.

Tamam tamam burası şaka 😀 Neyse konumuza dönüyorum hemen, evet neden olduğunu bilmediğim şekilde kullanması bana aşırı keyifli geldi.

Xpg Slingshot harika hissiyat

Eee oyuna girmeden inceleme yapmayacağım için hemen aşşşırı iyi oynadığım Valorant oyununa girişimi yapıyorum. Evet girmeden önce DPI ayarımı kendime göre yaptım ve LOD ayarını en düşük olan 2mm çektim. İlk oyunum berbattı neden diyecek olursanız bir önceki kullandığım fare bir miktar ağırdı ve geminin dümenini çevirir gibi çeviriyordum. Fakat XPG Slingshot bir tüy kadar hafif olmasıyla aşırı kolay dönüyormuş gibi hissetmeye başladım. Tabi bunda sensörün de büyük payı var.

Her neyse ikinci oyunuma girdim ve yarabbi neler oluyor, attığım her mermi kafaya tamam abartmayayım ama gerçekten ilk defa ölüm kalım maçını 1. Olarak bitirdim. Dedim bir hata olmalı ve tekrar girdim bu sefer de kıl payı 2. Olarak bitirdim. Demek ki bir farenin tasarımı ve sensörü, dışında eklenen ekstra onlarca özellik çok bir anlam ifade etmiyormuş.

Tutuş hissiyatı vs. konulara pek değinmedim fakat hızlıca söyleyecek olursam malzeme kalitesi vay canına dedirtmiyor, el oturuşu ve tutuş formu bana çok iyi geldi, bu kişiden kişiye değişebilir, çünkü senin elinle benim elim bir değil dostum. Evet nihayet incelememizin sonuna geldik, özetleyecek olursak ben bu fareyi çok beğendim ve bu tarz fare arayışında olan arkadaşlarımın mutlaka göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum.

Fiyat bilgisi ve satın alabileceğiniz yerleri buradan inceleyebilirsiniz.

Puanlama

Product - Tech Dergi
XPG Slingshot oyuncu faresi incelemesi (Tüy kadar hafif)

Ürün SKU' su (Stok Kodu): HBCV0000317TMW

Ürün markası: XPG

Ürün Para Birimi: TRY

Ürün fiyatı: 499

Ürün Stokta: InStock

Editörün değerlendirmesi:
9.3
9.3
XPG Slingshot oyuncu faresi incelemesi

Bir oyuncu faresi incelemesi ile daha karşınızdayız. Bu seferki inceleme konuğumuz XPG Slingshot. Sloganı olan “Bir tüy kadar hafif” sözünün tam karşılığı. Sizleri dünyalar kadar tuşa ve özelliğe boğmadan, sade, bir tüy kadar hafif oyuncu faresi. İncelemesini yaparken kullanmaktan aşırı keyif aldım. Lafı daha fazla uzatmadan puanlamamıza geçelim.

  • Tasarım 9.5
  • Malzeme kalitesi 8.3
  • Kullanılabilirlik 9.9
  • Yazılım 9.5
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir