1. Anasayfa
  2. İnceleme

Monster Pusat V8 Gaming Mouse İncelemesi

Monster Pusat V8 Gaming Mouse İncelemesi

Monster incelemelerimize devam ediyoruz. Bu ay konuğumuz Monster Pusat V8 Gaming Mouse. Bir çok markanın farklı modellerini deneyimledim bunlar içerisinde çok üst noktalarda fareler tabii ki gördüm. Çok yüksek fiyatlarda alt seviye fareler gördüm. Bu ürün fiyat, performans çizgisini çok iyi yakalamış ve verdiğiniz fiyat ile alacağınız deneyimi eşitlemiş. Gelin detaylıca Monster Pusat V8 Gaming Mouse’ u inceleyelim.

Monster Pusat V8 Gaming Mouse Kutusu

Kutusunu elimize aldığımızda ilk olarak şefaf bir pencerenin altından Monster Pusat V8 Gaming Mouse bize el sallıyor. Hemen alt kısmında Monster Pusat V8 Gaming Mouse ibaresi ve bir karakter bulunuyor. Tabii en üst kısımda Monster logosu yerini almış durumda. Her iki yanında Monster logosu üst kısmında ürünün adı ve en altta Full Spectrum Color ibaresi bulunuyor. Arkasına baktığımızda ise ürünün özellikleri İngilizce olarak yazılmış bir kısım var ve hemen onun altında 3 dilde ürünün özelliklerine yer verilmiş. Kutusunun dışı bu şekilde.

Monster Pusat V8 Gaming Mouse Kutu İçeriği

Kutu içeriğinde tabii ki Monster Pusat V8 Gaming Mouse bizi karşılıyor. Hemen onun altında küçük bir kutu bulunuyor bu kutu içerisinde ağırlıklarımız bulunuyor. Yine tahmin edebileceğiniz gibi kullanım kılavuzu da yerini almış kutuda.

Dış Görünüşü

Fare büyük olarak sınıflandırabileceğimiz boyutlarda. Üzerinde çok sayıda tuşu bulunuyor. Uzunca, kalın ve örgülü kablosu var. Detaylıca baktığımızda malzeme kalitesi olarak alışılagelmiş pusat modelleriyle aynı. Premium hissi yaratsa da arada da acaba mı diye düşündürüyor.

Özellikleri

Bu fareyi öne çıkaran özelliği atanabilir tuş sayısı. Mmo ve Mmorpg oyuncuları için özel olarak üretilen bu farenin üzerinde tümü programlanabilir,18 adet tuş bulunuyor. Bunlardan 12 tanesi hemen baş parmağınızın yanında bulunan tuşlar ve bunların hepsini tek tek istediğiniz özelliklerle donatabiliyorsunuz. Parmağınızın altında olması yanlışlıkla tuşa basabileceğiniz fikrini uyandırsa da ürünün kalitesi burada ortaya çıkıyor. Öyle yanlışlıkla dokunabileceğiniz bir yapıda değil. Hissiyatı çok güzel olan bu tuşların yanı sıra sol tuşun yanında da alıştığımız kombo tuşu yer alıyor (tek basışta 3 tık yapan tuş. ?).

500 ile 6200 Dpi aralığında Dpi değerlerine sahip farenin Dpi ayarı istediğiniz gibi farenin yazılımı üzerinden ayarlanabiliyor ve bu ayarlar arasından geçişi yine farenin üzerinde bulunan dpi tuşları ile yapabiliyorsunuz. Tüm farelerden bildiğimiz kaydırma terkeleği ve diğer tuşlarda tabii ki faremizde bulunuyor.

Unutmadan bahsetmemiz gereken bir diğer tuş ise alt kısımda bulunan Profil değiştirme tuşu, bu tuş bir çok oyun oynayan oyun  severlerin her oyun için farklı profiller oluşturup bu profiller arasında geçiş yapmasına imkan sağlıyor. Fare tekerleği ve avuç içinize denk gelen kısmında bulunan logo kısmında rgb aydınlatmalar bulunuyor ve bu aydınlatmaları istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Kimi oyuncu farenin ağrılığını kendine göre ayarlamak isteyebilir Monster bunu da göz önünde bulundurarak farenin altına yerleştirebileceğiniz 8 adet ağırlık bulunmakta. Kolaylıkla ağırlığı ayarlayarak oyunlarda rakiplerinizi elemeye başlayabiliyorsunuz. Farenin altına baktığımızda yine 4 adet oldukça kaliteli teflon ayakları görebiliyoruz.

Farenin yazılımından ise genel, dpi ve aydınlatma gibi ayarları detaylı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Her tuş için atamaları ve makroları gerçekleştirebiliyorsunuz. Her profilde farklı ayar yapıp bu ayarları kaydedebiliyorsunuz. Böylece farklı oyunlar için tekrar tekrar ayar yapmak durumunda kalmıyorsunuz.

Deneyimlerimiz

 Yaklaşık 1 ay kadar bu fareyi kullanıyorum. Gerek işlerimi gerçekleştirirken gerek oyun oynarken beklentilerimi karşılayabiliyor. İşlerimi gerçekleştirirken farklı bir profil kullanıyorum oyun oynarken farklı bir profil kullanıyorum çok fazla farklı faydasını gördüm bu özelliğin. Atanabilir tuşlara ilk başlarda makro atamayı denedim Valorant için fakat başarılı olamadım. (Bu tarz şeyleri kesinlikle tavsiye etmiyorum.)

İlk etapta oyun içerisinde fare değişikliği sebebiyle biraz alışmam gerekti. Daha sonra atanabilir tuşlara skilleri vs. atadım çok farklı bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim 1 ay boyunca. Olumsuz olarak söyleyebileceğim şey üzerinde gelen ağrılıkları takmadığım halde bile fare bana ağır geldi. Yeni hafif tasarımlı farelere alıştığımız için de bunu yaşamış olabilirim emin değilim. Genel olarak keyifli ve başarılı bir ürün kullanırken çok farklı şekillerde atamalar yaparak bir çok oyunda fark yaratabileceğinizi düşünüyorum.

Fareyi satın almak için buraya tıklayarak ürünün sitesine gidebilirsiniz.

Bu arada Monster Pusat Usb Broadcast Mikrofonu İncelemesi yazımızı okumayı unutmayın.

İnceleme puanımız

7.8
Monster Pusat V8 Gaming Mouse İncelemesi

Monster incelemelerimize devam ediyoruz. Bu ay konuğumuz Monster Pusat V8 Gaming

  • Tasarım 8.5
  • Malzeme Kalitesi 8
  • Kullanım Kolaylığı 7.5
  • Yazılım 7
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir