Telefon bataryası nasıl değiştirilir? Artan fiyatlarla mücadele
  1. Anasayfa
  2. Rehber
Trendlerdeki Yazı

Telefon bataryası nasıl değiştirilir? Artan fiyatlarla mücadele

Dünyamızda ve özellikle ülkemizde yaşanılan çip krizi, ekonomik çalkantılar teknoloji fiyatlarını her geçen gün arttırıyor. Bu süreç içerisinde ise elimizde mevcut olan teknolojik ürünlerin kıymetini bilmeye daha iyi kullanmaya çalışıyoruz. Bozuk olanları ise en uygun ve sağlam şekilde tamir ettirmeye ya da tamir etmeye çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere Deji mucize batarya sponsorluğuyla telefon bataryası nasıl değiştirilir inceleyeceğiz.

Daha önce fiyat performans olarak değerlendirdiğimiz orta seviye cihazlar bile çok yüksek seviyelere ulaşmasıyla birlikte çok sayıda telefon tamiri hakkında aramalar ve araştırmalar yapıldığını gözlemledik. Bu gözlemler sonucunda garanti kapsamından çıkmış ve bataryası ölmüş bir telefonu sizler için yeniden hayata döndürmeye çalışacağız.

15 Dakikada telefon bataryası değiştirmek

Batarya değişimine başlamadan önce tozdan arındırılmış temiz bir masa ve statik elektriğe karşı önlem almanızı tavsiye ederiz. Tüm malzemelerimiz, Deji Mucize Bataryamız ve bozuk telefonumuz hazırsa işlemlerimize başlayalım.

Hazırlık Süresi15 Dakika
deji, mucize batarya, batarya değiştirme, batarya nasıl değiştirilirrehber,

İhtiyacımız olan araç ve gereçler

  • Deji mucize batarya

  • Bataryası bozuk telefon

  • Sıcak hava tabancası

  • Tornavida seti

  • Vantuz

  • Açıcı pena

  • Açıcı

  • Cımbız türleri

Değişime başlayalım

1

Öncelikle telefonumuzu değişime hazırlayalım

Öncelikle ortamımızı ve telefonumuzu değişim için hazır hale getiriyoruz. Telefonumuz içerisinde bulunan önemli verilerimizi her ihtimale karşı yedekleyelim ve telefonumuzu kapatarak işleme başlayalım.

2

Arka kapağımızı dikkatli bir şekilde yerinden çıkartalım.

Bu aşamada elimizde ki mevcut telefonun arka kapağı kırık olduğu ve batarya şiştiği için biz ısı tabancası ve diğer ekipmanlara ihtiyaç duymadan kolayca yerinden çıkarttık. Fakat telefonunuzun modeline göre değişiklik gösterecektir. Fakat arka kapak sökümlerinde genelde izlediğimiz yol öncelikle ısı tabancasıyla kapağın kenarlarını hızlıca gezeriz, uzun süre aynı bölgeyi yüksek sıcaklığa maruz bırakmayız. Bir kaç tur ısı tabancası ile ısı uygulaması sonrası vantuzu arka kapığınız cam ise kolayca yapıştırarak yavaş yavaş zarar vermeden yukarıya doğru kaldırın. Bir yandan elinizde bulunan pena yardımıyla kenarlarından hafifçe kaldırmaya çalışın ve etrafını dönün sıcaklıkla eriyen arka kapak yapışkanı kendini kolayca bırakacaktır ve cihazınızın arka kapağı çıkacaktır. Dikkat etmeniz gereken nokta arka kapağınıza bağlı bir sensör ya da farklı bir donanım varsa bağlantılarına zarar vermemek.

3

Vidaları uygun tornavidalarla sökelim ve soketlere zarar vermeden yerinden çıkartalım.

Arka kapağını açtığınız telefonunuzun arkasında çeşitli sensörlerin bulunacağını bir önceki adımda değinmiştik, bu sensörlerin ya da arka kapağı bağlı diğer donanımların soketlerini dikkatli bir şekilde yerinden sökelim. Sensörleri yerinden söktükten sonra uygun tornavidalar ile bataryanın da soketinin bulunduğu bölümü dikkatlice sökerek yerinden çıkartalım.

4

Koruyucu kapağı yerinden çıkartalım ve bataryanın soketine ulaşalım.

Evet vidaları ve soketleri yerinden söktükten sonra ana kartımızı koruyan koruyucu kapağı dikkatli bir şekilde yerinden kaldıralım. Kapak yerinden çıktıktan sonra bataryamızın soketine ulaştığımızdan emin olalım.

5

Eski bataryamızı dikkatlice yerinden çıkartalım.

Eski bataryanızı telefonunuzun diğer bileşenlerine zarar vermeden önce anakart üzerinde bulunan bağlantısını ve ardından kendini yavaşça yerinden çıkartın, arkasında yapıştırıcı olabilir bu gibi durumda asla ısı tabancasıyla ısı uygulayarak bataryayı çıkartmaya çalışmayın. Bu işlemi yaparken azami düzeyde dikkat edin.

6

Deji Mucize Bataryamızı yerine yerleşirelim.

Eski bataryayı söktükten sonra eski bataryanın yerini dikkatlice temizleyerek, Deji mucize bataryamızın paketinden çıkan yapışkanı yerleştirelim. Daha sonra yeni bataryamızı yapışkanın üzerine yerleştirelim ve soketini dikkatli bir şekilde anakart üzerindeki yerine oturtalım. Bu noktada çok fazla bastırmadan tam olarak yerine yerleştiğinden emin olun.

7

Koruma kapağımızı yerine yerleştirip vidalayalım.

Bataryamızın tam olarak yerine yerleştiğine emin olduktan sonra, koruma kapağımızı yerine yerleştirelim ve vidalarını dikkatli bir şekilde sıkıştıralım. Daha sonra üzerinden söktüğümüz bileşenleri yerleştirip soketlerini dikkatli bir şekilde yerine yerleştirelim. Arka kapağımızı yerine tekrar ısıtarak yapıştırabiliriz fakat yapışkanını yenilemek isterseniz B-7000 dokunmatik ekran yapıştırıcısını ince bir şekilde diğer bileşenlere bulaştırmadan kenarına sürerek arka kapağınızı yapıştırabilirsiniz.

8

Artık telefonumuzu açabiliriz.

Telefonumuzun dikkatli bir şekilde eski bataryasını söküp yerine Deji Mucize Bataryayı yerleştirdikten sonra bir güzel topladık. Şimdi telefonumuzu açarak yeni bataryamızın tadını çıkartabiliriz.

Önemli

Deji Mucize Batarya Galaxy serisinde 10 gün sonra tam performans veriyor.

Deji Mucize Batarya Samsung Galaxy serisi modellerinde 10 gün sonrasında tam performans veriyor.

Deji Mucize Batarya ile birlikte Deji şarj kablosu ve aletini almanızı tavsiye ederiz.

Telefonlarınızın bataryasının daha uzun süreli kullanmak istiyorsanız, sağlam orijinal ve kaliteli şarj aletleri ve kabloları kullanmanız gerekir. Siz dış görünüş olarak ne kadar sağlam olarak görseniz de şarj aletinizin içerisindeki durumu bilemeyebilirsiniz. Bu sebeple bataryanızı aldıktan sonra mutlaka telefonunuzla uyumlu Deji şarj aleti almanızı öneririz.

Doğru şarj aleti seçin

Orijinal şarj aleti ya da orijinal şarj aleti ile aynı mAh ve V değerlerine sahip şarj aleti kullanmalısınız. Örneğin; 1A şarj destekleyen bir cihazı 3A ile şarj etmek bataryanızın ömrünü kısaltacaktır. Satın alacağınız şarj aletinin CE belgesi olduğuna emin olun.

Cep telefonlarında ve yeni bataryada ilk şarj nasıl olmalı?

Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi. Günümüz lithium ion bataryalarda buna gerek yoktur. Günümüz cep telefonu kullanma kılavuzlarında artık böyle bir bilgi de bulunmamaktadır.

Batarya şişer mi?

Öncelikli olarak belirtmek isteriz ki; uygun şartlar sağlandığı takdirde hiçbir batarya şişmez. Bataryanın şişme eğilimi gösterebilmesi için uzun süre yüksek sıcaklığa maruz kalması gerekmektedir. Sıcaklığa bağlı olarak, bataryanın şişmesine sebep olan etmenler şunlardır; Kalitesiz şarj aletleri, arızalanmış orijinal şarj aletleri ve çakmaklığa bağlanan her türlü araç şarj aleti. Akım düzensizliği oluşturabileceği için bilgisayar ile şarj etmek. Telefonu sıcak ortamlarda bulundurmak. (araç camı önü, güneş gören cam önü vs.)

Batarya şişmesini önlemek için neler yapabiliriz?

Şarj aletinizin kaliteli, arızasız olduğundan emin olun. Şarj için araç çakmaklığını asla kullanmayın. Telefonu sıcak ortamlarda bulundurmayın. (araç camı önü, güneş gören cam önü vs.). Cep telefonunu mümkün olduğunca şarj esnasında kullanmayın. Cep telefonunuz kullanım süresince ısınmış ise kullanıma ara verin. Cep telefonunuzu kılıf içindeyken şarj etmek aşırı ısı üretebilir ve bu da pil kapasitesini etkileyebilir. Cep telefonunuzu şarj ettiğiniz sırada ısındığını fark ederseniz, öncelikle kılıfından çıkarın.

Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir