1. Anasayfa
  2. Genel

Bir Oyun Filmi; This War Of Mine

Bir Oyun Filmi; This War Of Mine

Bir savaş dönemini konu alan; ancak savaşta sadece askerlerin ölmediğini, sivillerin de savaşta yara aldığını senaryosuna nakşeden, 11 Bit Studios tarafından geliştirilen oyun This War Of Mine için kısa film çekildi.

Oyundaki öncelikli amacınız, savaş döneminde yaşayan bir grup sivili yöneterek hayatta kalmak. Oyun düz bir “hayatta kalma” kategorisinde değil. Senaryosu ve bizim önümüze çıkardığı zor seçimleri ile oyun, savaş gerçeğinin ne olduğunu bir kez daha karşımıza çıkarıyor. Bunu yaparken de olası bir savaş atmosferinde sivil bir birey olarak bizler ne yapabilirdik sorusunu düşünmemizi sağlıyor. This War Of Mine; gerek oyun atmosferi, gerek grafikleri ve etkileyici müzikleri ile oynarken büyük zevk almanızı sağlıyor.

This War Of Mine Kısa Film

This War of Mine’dan ilham alınarak “Daha Değil” ekibi tarafından çekilen kısa filmde de tam olarak aynı hisler korunarak oyunun oluşturduğu atmosfer karşımıza vurucu bir biçimde çıkartılıyor. Oyun içi müzikleri filmde de kullanan ekip, izleyicinin kendini o atmosfer içerisinde hissetmesini sağlıyor. Türkçe anadil ve seslendirme dahil olmak üzere 6 farklı dilin (İngilizce, İspanyolca, Rusça, Almanca, Lehçe) altyazı seçeneği ile yayınlanan film herhangi bir yarışmaya da katılmayacak. Kısacası This War of Mine’dan ilham alınarak çekilen Benim Savaşım adlı yapıt, orijinaline bir saygı duruşu niteliğinde. Oyunun orijinalinden sapmadan çekilen Benim Savaşım, oyuncuların aşina olduğu bol bol gönderme ve esinlenme de içeriyor.

Filmde “Daha Değil” ekibinin oyuncuları yer alıyor. Başrollerini Ayça Akyavuz, Natali Turaç ve Sancar Çidem’in paylaştığı filmi ekrana uyarlayan ve yöneten isim ise Eran Küçük. Yapımın görüntü yönetmeni koltuğunda ise Ahmet Ilgaz oturuyor. This War of Mine konulu kısa film Benim Savaşım, oyunun geliştiricisi olan 11 Bit Studios’un da katkıları ve destekleri ile sizlerle buluşuyor. İyi seyirler…

Benim Savaşım, kısa filmini izlemek için;

Diğer haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz! #evdekal

5 yaşında bilgisayarla tanışmış, teknoloji, oyun ve müziğe yoğun ilgi duyan; her şeyden bir parça kapmış kimse.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir