1. Anasayfa
  2. Bilgisayar

Yeni MacBook Air uzun bir bekleme süresi ile gelebilir

Çin'deki COVID ile ilgili kapanışlar lansman tarihini etkileyebilir

Yeni MacBook Air uzun bir bekleme süresi ile gelebilir

Apple, Pazartesi günü düzenlediği yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) yeni bir MacBook Air’i tanıtmaya hazırlanıyor, ancak çıkarsa bile hemen bir tane satın alamayabilirsiniz. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bir raporuna göre, MacBook üreten Çin fabrikalarındaki COVID-19 kapanmaları, sınırlı bir yeni cihaz tedariki veya daha uzak bir çıkış tarihi anlamına gelebilir.

Çin’in sıfır-COVID politikası, Pegatron ve Quanta da dahil olmak üzere Apple ürünleri üreten fabrikaların geçici olarak kapatılmasına yol açtı. Çin, Mart ayında yeniden uygulamaya koyduğu bazı hareket kısıtlamalarını gevşetmeye başlasa da, Şanghay’daki bazı mahalleler hala kilit altında.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Quanta’nın üretim kapasitesi karantina öncesi seviyelere dönerse Apple’ın bu yılın üçüncü çeyreğinden önce yaklaşık altı ila yedi milyon yeni MacBook Air göndermesini bekliyor. Ayrıca, 14 ila 16 inç MacBook Pro’ların mevcut gönderilerine kıyasla yeni MacBook Air’in daha fazla gönderi olabileceğine inanıyor – yeni MacBook Air, hem Quanta hem de Foxconn tarafından gönderilecek, MacBook Pro ise sevk edilecek sadece Quanta tarafından. Apple’ın şu anda kapanışlar ve parça sıkıntısı nedeniyle Temmuz ayı sonuna kadar yeni MacBook Pro siparişleri var.

Yeni MacBook Air uzun bir bekleme süresi ile gelebilir

MacBook Air çok çeşitli renklerde gelmeyecek

Hem Gurman hem de Ming-Chi Kuo, yaklaşmakta olan MacBook Air’in çok çeşitli renklerde gelmeyeceği konusunda hemfikir. Koyu mavi ve “şampanya benzeri altın” dahil olmak üzere iki yeni rengin eklenmesiyle, mevcut uzay grisi ve gümüş gibi birkaç standart seçeneğin kullanılması daha olasıdır. Gurman ayrıca MacBook Air’in 13 inç ekran, iki USB-C bağlantı noktası, MagSafe şarj etme özellikleri ve Touch ID ile geleceğini düşünüyor. Dokunmatik Çubuk ile gelmesi beklenmiyor ve hatta MacBook Pro gibi bir çentik içerebilir.

Gurman, yeni bir MacBook Pro açısından, Apple’ın orijinal olarak Air’in piyasaya sürülmesi sırasında cihazın “daha hızlı” 13 inçlik bir sürümünü piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor. Ancak, bu tarihin Çin’deki COVID ile ilgili kilitlenmeler nedeniyle ertelendiği bildiriliyor.

Muhtemelen bir M1 işlemci ile gelecek olan yeni bir MacBook Air’in tanıtımının, Pazartesi günü Apple’ın hızla yaklaşan WWDC etkinliğinin büyük bir parçası olması bekleniyor – ancak Apple’ın karma gerçeklik kulaklık projesi de öyle, Apple açıkça yapmasa bile ondan bahsedin. Apple, mevcut cihazlarının ve bunlarla eşleştirilmiş yazılımın ötesine geçmeye çalışırken, WWDC’nin artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçekliğin (VR) hakim olduğu bir alt akıntıya sahip olması bekleniyor.

Hem Gurman’ın hem de The New York Times’ın bir raporunda belirtildiği gibi, Apple, geliştiricilere, kulaklığın 2023’te piyasaya sürülmesinden önce karma gerçeklik özelliklerini uygulamalarına dahil etmelerine olanak tanıyan yeni araçlar göstermeye hazırlanıyor. Gurman, Apple’ın kendi uygulamalarına AR ve VR özellikleri eklemeye çalıştığını, potansiyel olarak FaceTime, Maps, Notes ve Calendar’ın VR sürümlerini ve bir Mac’in ekranını kulaklık aracılığıyla görüntülemenin bir yolunu oluşturduğunu belirtiyor.

Google, Android Auto’nun en kolay erişilebilir sürümünü kaldırıyor

Çevirmen

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir