1. Anasayfa
  2. Otomobil

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

Merhaba değerli Tech Dergi takipçileri son zamanlarda otomobil sektöründen 2024 yılı için yeni model haberleri hızla gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir haber de Japon otomotiv devi Honda tarafından duyuruldu, Honda yeni Civic Si modelini tanıttı. Şimdi gelin sizlerle beraber yeni Civic Si’yi inceleyelim.

Bildiğimiz Civic’in üzerinde bir kesim olan Honda Civic Si, kalıcı olarak spor moduna ayarlanmış, uygun fiyatlı meraklıların tercihidir. Si standart olarak pek çok donanımla birlikte geliyor ancak alıcılara sunulan yalnızca iki seçenek var. Alıcılar boya rengi ve daha yol tutuşlu yaz lastikleri arasından seçim yapabiliyor. Her Si, altı vitesli bir manuel şanzımana bağlı 200 hp’lik turboşarjlı 1,5 litrelik sıralı dört silindirli bir motorla çalıştırılıyor ve hepsi önden çekişli. Si’nin iç kısmı, ön sırada özel kırmızı Si koltuk dikişlerine sahip kumaş bir iç mekana sahiptir. Civic Si, 240 bg Volkswagen Golf GTI ve 275 bg Hyundai Elantra N gibi diğer spor kompakt rakiplerinin çekiciliğine sahip değil, ancak 30 bin dolar bandında ki başlangıç fiyatı ikisini de geride bırakıyor.

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

Motor Donanımı, Şanzıman ve Performans Verileri.

Civic Si’nin kaputunun altında, 200 beygir gücü ve 192 pound feet tork üreten turboşarjlı 1,5 litrelik dört silindirli bir motor bulunuyor. Bu güç, altı ileri manuel şanzıman ve standart sınırlı kaymalı diferansiyel aracılığıyla ön tekerleklere gönderiliyor. Şu anda otomatik bir seçenek sunulmuyor, uygulamalı deneyimlerin, itildiğinde motorun bir miktar kaba olduğunu ortaya çıkardığı görüldü. Ancak çok az turbo gecikmesine sahip olması da oldukça dikkat çekici ve vites değiştiricinin kısa mesafelerini ve hafif hareketinin de muazzam derecede olduğu söyleniyor. Manuel şanzıman artık topuk ve ayak parmağı tekniğini mükemmelleştirmemiş sürücüler için bir devir eşleştirme özelliğine sahip ve onu açmak veya kapatmak çok kolay. Test pistinde, uzun vadeli Civic Si ile test edilen standart Civic hatchback’ten 0,7 saniye daha hızlı, 6,6 saniyelik 60 mil/saatlik bir süreyi başardı.

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

Altı ileri manuel ile sıradan Civic ile karşılaştırıldığında Si daha büyük fren rotorlarına sahiptir İkincisi, otomobilin daha sert süspansiyonuyla birleştiğinde Si’ye yol tutuş bölümünde avantaj sağlıyor. Uyarlanabilir amortisörler artık dahil olmasa da, gergin standart süspansiyon pürüzsüz ve sabit ayrıca sert bir sürüş hissi de uyandırmıyor.

Yakıt Ekonomisi ve Gerçek Dünya MPG Başarısı.

Honda Civic Si, şehirde 27 mpg ve otoyolda 37 mpg olarak değerlendirildi. Kapsamlı test rejilerinin verilerine göre mekanik olarak 2024 modeliyle aynı olan 2022 Civic Si’yi 75 mil/saatlik otoyol yakıt ekonomisi ile belirlenen bir rotada çalıştırıldı. Burada EPA’nın tahmini otoyol numarasıyla eşleşen 37 mpg geri döndü. Civic’in yakıt ekonomisi bu konuda kararlı görünüyor.

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

İç Mekan Tasarımı, Konfor ve Kargo.

İlave takviyeli özel spor koltuklar, koltuk başlıklarında ayırt edici Si logoları ve kırmızı kontrast dikişler, Honda’nın Si’nin iç mekanını standart Civic’ten farklılaştırmasının temel yollarından bazılarıdır. Kırmızı dikişler kapılara, direksiyon simidine ve diğer yüzeylere kadar uzanarak otomobilin sportifliğini ifade ediyor. Gösterge paneli boyunca uzanan ve HVAC havalandırma deliklerini gizleyen süslü ağ da özel kırmızı kaplamaya sahip. Si’de sürücü, solda analog hız göstergesi ve dijital takometre bulunan bir gösterge kümesiyle karşı karşıyadır. Ne yazık ki selefinin aksine Si artık ısıtmalı koltuklarla sunulmuyor. Daha az sportif olan Civic sedan ile aynı boyutlara sahip olan bu araç, aynı derecede rahat bir arka koltuk ve altı el bagajını alabilecek bir bagaj sağlıyor. Sizlere aracın iç görsellerini yayınlamak istedim ancak iç mekan görüntüleri daha net bir şekilde yayınlanmadı.

Bilgi Edinme, Eğlence ve Bağlantı Kurma.

En iyi donanımlı Civic modellerinde olduğu gibi Si’nin standart bilgi ve eğlence sistemi, ön panelin ortasından çıkan 9,0 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Ünite kullanışlı bir ses düğmesi ve birkaç başka fiziksel düğme içerir. Honda her Si’yi kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile paketliyor. Ayrıca markete veya yarış pistine giderken yolda müzik dinlemek için standart 12 hoparlörlü Bose ses sistemi de bulunmaktadır.

2024 Model Honda Civic Si Sedan Duyuruldu!

Güvenlik ve Sürücü Yardımı Özellikleri.

Honda , en yeni Civic Si’de aynı çeşitlilikteki standart sürücü destek teknolojisini sunuyor. Civic’in çarpışma testi sonuçları hakkında daha fazla bilgi için Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) ve Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü’nün (IIHS) web sitelerini ziyaret edin. Temel güvenlik özellikleri şunları içerir;

  1. Standart ileri çarpışma uyarısı ve otomatik acil frenleme.
  2. Standart şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma asistanı.
  3. Standart uyarlanabilir hız sabitleyici.

Garanti ve Bakım Kapsamı.

Civic Si, rekabetçi bir garantiyle geliyor. Ücretsiz bakımla ilgilenenler için, 2023 Honda’ların tümü, ilk iki yıl veya 24.000 mil için yağ değişikliklerini ve temel hizmetleri kapsayan bir planla birlikte gelir.

  1. Sınırlı garanti üç yılı veya 36.000 mili kapsar.
  2. Güç aktarım mekanizması garantisi beş yıl veya 60.000 mil kapsar.
  3. Ücretsiz planlı bakım iki yıl veya 24.000 mil için geçerlidir.

Aracın belirlenen satış fiyatı 30.195 $ yani güncel kur değerlerine göre 821,91 TL olarak belirlendi.

Honda, Civic Si 2024 ile açık ve net şekilde Japon garantisini ve ezber bozmayan kalitesini göstermeye devam ediyor. Özellikle Japon otomotiv sektörüne ilgi duyan birisi olarak bende yeni ve güncel gelişmeleri takip ediyor olacağım. Sizlerde beni takip ederek Tech Dergi farkıyla güncel gelişmeleri öğrenebilirsiniz.

Bir başka konuda görüşmek üzere takipte kalın güncel kalın.

Yeniliklerden ve güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Tech Dergi X adresimizi takip etmeyi unutmayın.

GÜNCEL KONULAR:

Pardus 23.0 Ayyıldız Sürümü ile Bir Adım Öne Geçiyor!

Merhaba ben Murat, 27 yaşındayım evli ve bir çocuk babasıyım. Okumayı, yazmayı ve araştırmayı seven birisiyim, Tech Dergi'de tecrübem dahilinde sizlere yenilikler ve güncel gelişmeleri aktarıyor olacağım. İletişim E-Posta Adresi: murattimur@techdergi.net

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir